Najwięcej walorów ze wszystkich napojów ma woda mineralna. Dlaczego? Głównie przypisuje się jej odżywianie i odświeżanie organizmu. Szczególnie ważna jest przy odchudzaniu. Woda mineralna nie dostarcza żadnych kalorii, co innego już wody smakowe. Ich skład...
+WięcejNasza firma organizuje bardzo profesjonalne szkolenia dla pracowników z branży kosmetycznej - w tym takie jak np. kurs makijażu. Warszawa, gdzie prowadzimy główną część naszej działalności, to bardzo chłonny rynek na tego rodzaju kursy z...
+WięcejEfektywne planowanie produkcji stanowi prawdziwe "być albo nie być" dla biznesu. Wiąże się to z szeroką gamą bardzo skomplikowanych procesów. Nie można jednak iść na skróty, ponieważ cierpi na tym zadowolenie klientów, a co za...
+WięcejAutor: Gooosia 2012-05-28 16:38:57
Wraz z koleżanką wybrałam się ostatnio na degustacje whisky z racji tego, że troszkę się orientujemy w tym temacie, poza tym po godzinach pracy naszą pasją jest whisky. Ten alkohol cenimy sobie za niepowtarzalny smak i aromat. Ponadto whisky można łączyć z niektórymi alkoholami tworząc nowe trunki o niezapomnianym smaku.
Przeczytaj także:
Autor: Nati Tytuł: Badania z kamerą gsmJako naukowca z Instytutu badawczego w Warszawie, muszę przyznać, że moje życie bardzo się ułatwiło gdy zamontowałem kamery gsm. Całe moje życie opiera się na badaniach i obserwacji zachowania się zwierząt pod wpływem odpowiednich czynników. Ale że moje fundusze były...
Miłością do whisky zaraził mnie mój były chłopak, ponieważ on był ekspertem w tej dziedzinie. A na alkoholu znał się jak nikt inny. Bardzo często odwiedzał degustacje whisky a ja wraz z nim.
Doradztwo w gastronomii to była jego praca, która zajmowała mu osiem o godzin dziennie. Doradztwo w gastronomii było to jego, co dzienne zajęcie. A jako kiper został z pasji.
Ujęło mnie w nim w szczególności to, jak potrafił z zainteresowaniem opowiadać o alkoholach i jakie mają one w naszym życiu znaczenie. W pewnym sensie doradztwo w gastronomii poniekąd wiąże się troszkę ze znawstwem alkoholi. Same degustacje whisky były dla niego miejscem, gdzie mógł się spotkać z przyjaciółmi po fachu i dyskutować na tematy związane z alkoholami.
Na takich degustacjach obsługa barmańska go znała i przeważnie ta obsługa barmańska to byli jego znajomi. Sam mi nie raz opowiadał, że obsługa barmańska to nie jest taka łatwa sprawa, ponieważ taka osoba też musi umieć podać odpowiedni gatunek alkoholu takiemu kiperowi. .
Pozostałe zdjęcia