Czy masz poczucie, że dany temat mocno cię interesuje, ale chciałbyś w konkretnej dziedzinie zdobyć więcej doświadczenia, a więc zarówno praktycznej, jak i teoretycznej wiedzy? Zdecyduj się na profesjonalnie przygotowane kursy doskonalące, które na pewno...
+Więcejbiopharmaceuticals cieszą się we współczesnym świecie znacznym uznaniem i popularnością wśród sporej rzeszy społeczeństwa. Leki biosimilars uzyskuje się, ponieważ biopharmaceuticals nie posiadają swych zamienników. Na pewno dla sporej części ludzi bardzo...
+WięcejZ płytkami zawsze jest problem, w szczególności gdy idziemy z żoną do sklepu po odpowiednie wyposażenie. Jako typowy mężczyzna nienawidzę remontów które muszę sam robić, ale żona się uparła że w tym roku trzeba odnowić...
+WięcejKto wyobraża sobie dziś świat, w którym nie ma Internetu a światło pochodzi jedynie od świec i ogniska? Kiedyś tak wyglądało życie i nikt nie narzekał, bo nie znał lepszych czasów. Współcześnie w dobie postępu...
+WięcejAutor: Gooosia 2012-05-28 16:38:57
Wraz z koleżanką wybrałam się ostatnio na degustacje whisky z racji tego, że troszkę się orientujemy w tym temacie, poza tym po godzinach pracy naszą pasją jest whisky. Ten alkohol cenimy sobie za niepowtarzalny smak i aromat. Ponadto whisky można łączyć z niektórymi alkoholami tworząc nowe trunki o niezapomnianym smaku.
Przeczytaj także:
Autor: Nati Tytuł: Badania z kamerą gsmJako naukowca z Instytutu badawczego w Warszawie, muszę przyznać, że moje życie bardzo się ułatwiło gdy zamontowałem kamery gsm. Całe moje życie opiera się na badaniach i obserwacji zachowania się zwierząt pod wpływem odpowiednich czynników. Ale że moje fundusze były...
Miłością do whisky zaraził mnie mój były chłopak, ponieważ on był ekspertem w tej dziedzinie. A na alkoholu znał się jak nikt inny. Bardzo często odwiedzał degustacje whisky a ja wraz z nim.
Doradztwo w gastronomii to była jego praca, która zajmowała mu osiem o godzin dziennie. Doradztwo w gastronomii było to jego, co dzienne zajęcie. A jako kiper został z pasji.
Ujęło mnie w nim w szczególności to, jak potrafił z zainteresowaniem opowiadać o alkoholach i jakie mają one w naszym życiu znaczenie. W pewnym sensie doradztwo w gastronomii poniekąd wiąże się troszkę ze znawstwem alkoholi. Same degustacje whisky były dla niego miejscem, gdzie mógł się spotkać z przyjaciółmi po fachu i dyskutować na tematy związane z alkoholami.
Na takich degustacjach obsługa barmańska go znała i przeważnie ta obsługa barmańska to byli jego znajomi. Sam mi nie raz opowiadał, że obsługa barmańska to nie jest taka łatwa sprawa, ponieważ taka osoba też musi umieć podać odpowiedni gatunek alkoholu takiemu kiperowi. .
Pozostałe zdjęcia